Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η ελιά δώρο ζωής-Το πολύτιμο φυτό του τόπου μας”

Επίσκεψη στη Λαμία

Στις 23-02-2016 οι Β2΄ και Ε΄ τάξεις του σχολείου επισκέφθηκαν με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων και τη διευθύντρια του σχολείου την Δημοτική Πινακοθήκη της Λαμίας και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας. Ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε. Φθιώτιδας κύριο Γιώργο Σταυρόπουλο στα Νεοκλασικά κτήρια της πόλης της Λαμίας στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων που εκπονούν με θέμα τα Νεοκλασικά σπίτια της Στυλίδας.

Επίσκεψη στην Υπάτη

Στις 02-03-2016 οι Α΄, Β΄ ΚΑΙ Γ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν στην Υπάτη το Αστεροσχολείο, και το Βυζαντινό Μουσείο. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Μονή Αγάθωνος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Επίσκεψη στις Μηλιές Πηλίου

Στις 03-03-2016 οι Δ΄, Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το εργοστάσιο αναψυκτικών ΕΨΑ στην Αγριά Βόλου, στις Μηλιές Πηλίου τον ιερό ναό  ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ, τη βιβλιοθήκη και το σταθμό του τρένου.

Επίσκεψη στο Βόλο

Στις 04-02-2015 όλες οι τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν την πόλη του Βόλου. Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου και κατόπιν επισκεφθήκαμε το Μουσείο Κεραμοποιϊας «Τσαλαπάτα».

Αρχαιολογικά ευρήματα στη Στυλίδα

Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων στις 19-02-2015 επισκέφθηκαν το χώρο των ανασκαφών δυτικά της Στυλίδας  νότια του ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης και ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο κυρία Αθανασία Τσόκα. Επίσης επισκέφθηκαν στην οδό Κωστορίζου το χώρο όπου ευρέθησαν λουτρά και ψηφιδωτά της ρωμαϊκής περιόδου.

Επίσκεψη στην Άμφισσα

Στις 20 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των  Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Άμφισσα στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας στο χρόνο με το άρμα του Διόνυσου».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας: Υποδοχή από τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές  και τον Προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης.
  • Επίσκεψη στα Ταμπάκικα.
  • Επίσκεψη  στο εργαστήρι του πολιτιστικού κέντρου, όπου είδαμε τον τρόπο κατασκευής των στοιχειών.
  • Σε αίθουσα του Δήμου έγινε παρουσίαση από εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού σχετική με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού με διάφορα παιχνίδια.
  • Παρουσιάστηκε επίσης εργασία του Σχολείου σχετική με τα Ταμπάκικα.
  • Χορήγηση εποπτικού υλικού για τη  «Νύχτα των Στοιχειών».